Pigmentvlekken

Het zijn bruine, onregelmatige vlekken die vooral op het gelaat, op de handen en op de rug voorkomen. Ze worden ook ouderdomsvlekken, zonnevlekken of levervlekken genoemd.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Ze ontstaan vooral onder invloed van UVA stralen. In de huid wordt melanine (pigment) aangemaakt door melanocyten als bescherming tegen de UV stralen. Hoe langer, hoe meer pigment er wordt aangemaakt, wat ons een bruine kleur geeft. Als de huid te veel in de zon of onder de zonnebank komt, reageert onze huid nog meer en wordt er te vele pigment aangemaakt dat onregelmatig verdeeld wordt. Zo krijgen we hyperpigmentatie, donkere vlekken: pigmentvlekken.

Andere oorzaken

Onder invloed van hormoonschommelingen, bij zwangerschap of menopauze of gebruik van de anticonceptiepil, kan er overmatige pigmentvorming optreden.
Het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten kan zorgen voor irritatie en pigmentvlekken, net als het gebruik van medicijnen.
De combinatie parfum en zonlicht kan ook pigmentvlekken veroorzaken.

Als je merkt dat en pigmentvlek verandert, niet meer gelijkmatig van kleur is, bloedt of jeukt kan die kwaadaardig zijn. Ga in dat geval naar de huisarts om ernaar te laten kijken.

Hoe pigmentvlekken voorkomen?

De huid goed beschermen tegen UV-straling door het gebruik van Jean D’Arcel RAD SPF 15 of Jean D’Arcel Alpha Day Lotion SPF 15. Perfecte dagelijkse bescherming tegen de schadelijke invloeden van UVA en UVB stralen. Verrijkt met actieve antioxidanten die de beschadigde huid onmiddellijk herstellen.

Aanbevolen behandeling

Jean D’Arcel® Peel

De Jean D’Arcel Peelingkuur (3 tot 6 behandelingen) verbetert de structuur en uitstraling van de huid. Poriën worden fijner, de hydratatie verbetert, pigmentvlekken vervagen. Rimpels reduceren en de huid wordt steviger. De opname van de vitaminen verhoogt aanzienlijk.

Andere gelaatsverzorgingen

Acne

Acne

Acne ontstaat door een overmatige productie van talg. Dode huidcellen en vet verstoppen de poriën. De bacteriën zorgen voor ontstekingsverschijnselen, n...
Anti-rimpel

Anti-rimpel

Rimpelvorming is normaal bij het verouderingsproces. De celfuncties van het bindweefsel verminderen. De aanmaak van elastine en collageen vermindert waardoor...
Persoonlijke Huidanalyse

Persoonlijke Huidanalyse

Ken jij de identiteit van je huid? ANALYSEER SAMEN MET JE SCHOONHEIDSSPECIALISTE WAT JOUW HUID OP DIT MOMENT NODIG HEEFT Een 100%...

Contacteer ons

0475/ 84.86.34

sofie@bodyzensation.be

Astridlaan 117, 9500 Geraardsbergen