Home » Gelaatsverzorging » Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Wanneer uw huid in de zon komt, maakt hij automatisch pigment aan. Dit pigment beschermt de huid tegen schadelijke uv-straling, maar wanneer uw huid te veel pigment aanmaakt kan dit zich ophopen. Deze ophoping noemen we een pigmentvlek.

De zon is echter niet de enige oorzaak van pigmentvlekken, ook de anticonceptiepil kan pigmentvlekken veroorzaken. Heeft u pigmentvlekken die u wil laten verwijderen? Maak dan nu een afspraak bij BodyZensation.

Wist u dat u ook pigmentvlekken kunt krijgen door het slikken van de anticonceptiepil

Wat zijn pigmentvlekken?

Het zijn bruine, onregelmatige vlekken die vooral op het gelaat, op de handen en op de rug voorkomen. Ze worden ook ouderdomsvlekken, zonnevlekken of levervlekken genoemd.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Ze ontstaan vooral onder invloed van UVA stralen. In de huid wordt melanine (pigment) aangemaakt door melanocyten als bescherming tegen de UV stralen. Hoe langer, hoe meer pigment er wordt aangemaakt, wat ons een bruine kleur geeft.

Als de huid te veel in de zon of onder de zonnebank komt, reageert onze huid nog meer en wordt er te vele pigment aangemaakt dat onregelmatig verdeeld wordt. Zo krijgen we hyperpigmentatie, donkere vlekken: pigmentvlekken.

Andere oorzaken

Onder invloed van hormoonschommelingen, bij zwangerschap of menopauze of gebruik van de anticonceptiepil, kan er overmatige pigmentvorming optreden.

Het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten kan zorgen voor irritatie en pigmentvlekken, net als het gebruik van medicijnen.
De combinatie parfum en zonlicht kan ook pigmentvlekken veroorzaken.

Als je merkt dat en pigmentvlek verandert, niet meer gelijkmatig van kleur is, bloedt of jeukt kan die kwaadaardig zijn. Ga in dat geval naar de huisarts om ernaar te laten kijken.

Hoe pigmentvlekken voorkomen?

De huid goed beschermen tegen UV-straling door het gebruik van Jean D’Arcel RAD SPF 15 of Jean D’Arcel Alpha Day Lotion SPF 15.

Perfecte dagelijkse bescherming tegen de schadelijke invloeden van UVA en UVB stralen. Verrijkt met actieve antioxidanten die de beschadigde huid onmiddellijk herstellen.

Aanbevolen behandeling?

De Jean D’Arcel Peelingkuur (3 tot 6 behandelingen) verbetert de structuur en uitstraling van de huid. Poriën worden fijner, de hydratatie verbetert, pigmentvlekken vervagen. Rimpels reduceren en de huid wordt steviger. De opname van de vitaminen verhoogt aanzienlijk.

Wilt u meer weten over onze behandeling tegen pigmentvlekken?

Contacteer Ons
Bij BodyZensation kan u terecht bij Sofie, uw schoonheidsspecialiste voor lichaam, relaxatie en afslanking

Kies voor een pigmentvlekken behandeling bij een specialist in de regio!

Een goede pigmentvlekbehandeling laten uitvoeren in uw regio is niet altijd een sinecure. BodyZensation is uw specialist in gelaatsverzorgingen voor de regio Oost-Vlaanderen, Brussel en Vlaams-Brabant.

Onze klanten komen uit verschillende steden zoals Geraardsbergen maar ook de omliggende steden zoals Nederboelare, Overboelare, Moerbeke, Onkerzele, Schendelbeke, Deftinge, Viane, Goeferdinge, Grimminge, Hemelveerdegem, Zarlardinge, Zandbergen, Idegem, Everbeek, Deux-Acren, Ophasselt, Smeerebbe-Vloerzegem, Sint-Martens-Lierde, Waarbeke, Sint-Maria-Lierde, Parike, Galmaarden, Lierde, Bever, Voorde, Appelterre-Eichem, Nieuwenhove, Steenhuize-Wijnhuize, Pollare, Vollezele, Tollembeek, Opbrakel, Sint-Maria-Oudenhove, Herzele, Brakel, Sint-Lievens-Esse, Driekapellen, Aspelare, Nederbrakel, Denderwindeke, Nederhasselt, Erwetegem, Godveerdegem, Ninove.