Home » Lichaamsverzorging » Ontharen

Ontharen

Er zijn natuurlijk verschillende redenen om bepaalde lichaamsdelen te ontharen. Zo is het niet alleen mooier wanneer uw oksels, benen en bikinilijn ontdaan zijn van overtollig haar, ook uit hygienisch standpunt is het vaak beter om uw haren te verwijderen.

Vandaag zijn er heel wat manieren om deze ongewilde haren kwijt te geraken. Er zijn zowel tijdelijke als definitiefe behandelingen. Denken we bijvoorbeeld aan scheren en waxen tot moderne technieken zoals laseren en IPL. Scheren is eigenlijk niet zo’n goede manier om uw haren te verwijderen. De haren groeien immers terug met stoppels en u heeft kans op ontstekingen en wondjes. Laserbehandelingen en IPL zijn meestal duur en de niet altijd 100% effectief.

Daarom heeft ons schoonheidsinstituut gekozen voor de techniek van waxen. U bent immers vor relatief lange termijn van uw haren verlost en de haren komen terug met zachte puntjes. Daarnaast is het ook de meest goedkope manier om haren te verwijderen.

Voordelen ontharen met wax

Het overtolige haar verwijderen met wax heeft heel wat voordelen. Net als het scheren is waxen een tijdelijke ontharing. In tegenstelling tot scheren wordt bij het waxen zowel de haren als de wortel verwijderd. Zo komen er geen stoppels terug en blijven de haren 3 tot 5 weken langer weg. De haartjes zullen ook zachter worden en minder snel terugkomen, na het waxen zal uw huid zacht aanvoelen.

Waxen gaat vrij snel, grote oppervlakten zoals armen, benen en rug kunnen onthaard worden. Voor het ontharen van uw lichaam gebruiken wij professionele wax of hars. Hierdoor moeten wij slechts een keer over de plek gaan waardoor uw huid minder geïrriteerd wordt.

Waxen VS scheren

Hoewel waxen steeds populairder wordt, is scheren nog steeds een bekende methode om ongewenste haren te verwijderen en bijna iedereen heeft wel eens met een scheermes in de handen gestaan. Bij de een met meer succes dan bij de ander. Het overmatig gebruiken van het scheermes zorgt vaak voor irritaties en beschadigingen aan de huid. Scheren is daarmee niet alleen slecht voor de huid, maar kan in sommige gevallen ook pijnlijk zijn en zorgen voor lelijke plekken op het lichaam. Waxen biedt een goede oplossing voor deze irritaties en wondjes. Doordat de haartjes op een professionele wijze uit de huid worden getrokken, wordt de huid zo min mogelijk belast.

Daarnaast zorgt waxen voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgekapt. De haartjes groeien na een scheerbeurt in razend tempo weer terug, waardoor je binnen een dag weer opnieuw kan beginnen. Doordat bij waxen de gehele haar inclusief wortel verwijderd, blijven de haartjes veel langer weg (+- 2 weken!) en komen ze ook nog eens veel zachter terug.

Waxen VS ontharingscrème

Waxen is niet alleen minder tijdrovend, maar ook minder schadelijk voor de huid. The Wax Bar heeft een unieke wax, die bijna geen schadelijke middelen bevat. Dit is een ander verhaal dan bij ontharingscrèmes. Deze crêmes hebben vaak een chemische samenstelling en kunnen zorgen voor allergische reacties, verbranding van de huid en pijnlijke blaasjes. Bij The Wax Bar hebben wij een wax voor elk huidtype, waardoor er een zeer kleine kans bestaat op huidbeschadiging. Ook weten onze professionele Wax Technicians precies hoe zij jouw huidtype moeten behandelen om het mooiste resultaat te behalen, zodat je met een stralende huid de deur uit loopt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van ontharen?

Contacteer Ons
Bij BodyZensation kan u terecht bij Sofie, uw schoonheidsspecialiste voor lichaam, relaxatie en afslanking

Kies voor een ontharing bij een specialist in de regio!

Een goede ontharing laten uitvoeren in uw regio is niet altijd een sinecure. BodyZensation is uw ontharingsspecialist voor de regio Oost-Vlaanderen, Brussel en Vlaams-Brabant.

Onze klanten komen uit verschillende steden zoals Geraardsbergen maar ook de omliggende steden zoals Nederboelare, Overboelare, Moerbeke, Onkerzele, Schendelbeke, Deftinge, Viane, Goeferdinge, Grimminge, Hemelveerdegem, Zarlardinge, Zandbergen, Idegem, Everbeek, Deux-Acren, Ophasselt, Smeerebbe-Vloerzegem, Sint-Martens-Lierde, Waarbeke, Sint-Maria-Lierde, Parike, Galmaarden, Lierde, Bever, Voorde, Appelterre-Eichem, Nieuwenhove, Steenhuize-Wijnhuize, Pollare, Vollezele, Tollembeek, Opbrakel, Sint-Maria-Oudenhove, Herzele, Brakel, Sint-Lievens-Esse, Driekapellen, Aspelare, Nederbrakel, Denderwindeke, Nederhasselt, Erwetegem, Godveerdegem, Ninove.